Translate

zaterdag 13 oktober 2012

Sfeer en gezelligheid in het Weerterbos

Afgelopen zondag zijn we met met een gezellig groepje s'morgens vroeg naar de laatste stuiptrekkingen van de edelherten bronst geweest.
We gingen tegen zes uur in het donker de bossen in waar we na een stukje de herten al hoorde burlen.
Na een wandeling van een paar kilometer kwamen we bij de uitkijktoren aan waar je een mooi uitzicht over de vlakte hebt.
Er zijn afgelopen jaar wat plassen afgegraven op de vlakte wat zeker een verrijking van het gebied is daar dit ook weer andere dieren aantrekt.
Helaas waren we te druk aan het kletsen waardoor we te laat in de gaten kregen dat er een roedel herten vlak aan de toren stond, die echter door onze geluiden al snel wat verder trok.
Het werd een prachtige morgen met een mooie zonsopkomst en mist wat sfeervolle plaatjes op leverde.
Om het ook mooi te fotograferen was een ander verhaal daar het in het begin te donker was, en later moesten we tegen de zon in fotograferen terwijl er ook er veel nevel in de lucht hing.
De herten zaten ook inmiddels verder weg dus echt scherpe foto's maken zat er niet in.
Ik heb geprobeerd om de sfeer van die morgen vast te leggen, en het resultaat zal misschien niet iedereen aanspreken maar ik ben wel heel benieuwd naar wat jullie van de foto's vinden.

groet,
Marcel
Een van de eerste foto's van die dag bij het eeste lichtNiets scherp, beweging er in, maar toch vind ik hem zelf wel iets hebben.


Sfeer bij het eeste licht met een vosDe zon begint op te komen met een oefengevecht van twee jong bokjes

De zon komt echt op wat de vlakte in brand zet en het een beetje afrikaans beeld geeft
Enkele bloggers in actie

 

15 opmerkingen:

 1. Marcel,

  wanneer de gouden gloed over de foto's komt krijgen ze wel iets extra's. De allereerste is anders ook heel sfeervol met een mysterieus karakter.

  gr

  Jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooi Marcel,
  ja het is inderdaad lastig om s morgens goed te fotograferen.
  maar de rest is erg mooi.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Marcel, weer een heel andere benadering van de sfeer die jullie daar geproefd hebben. Ik vind de zwart-wit setting heel mooi, vooral je openingsfoto is top. De daarop volgende onscherpe beelden doen me wel aan het werk van Ruben Smit denken. De drie "Afrikafoto's" geven goed weer wat jullie daar die ochtend beleefd hebben, heel mooi.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit is gewoon het "andere" fotografie, de foto's zijn inderdaad niet scherp maar daardoor wel sfeervol geworden. En de foto's in vuur en vlam zijn heel apart om te zien. Je hebt een leuke dag gehad.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, zo zie je mooi dat iedereen anders kijkt en een ander blogje heeft van de zelfde ochtend !
  Bij de eerste foto kan je zien wat een zwart wit omzetting aan meer waarde biedt door de drukte en onscherpte gedeeltelijk weg te nemen en de aandacht meer te trekken naar het onderwerp, prachtig gedaan Marcel.
  Zo ook bij foto 4,6 en 8,zes vindt ik het mooiste !
  Foto 7 is weer heel mooi door hoe hij de beweging van het hert weergeeft, net of hij nog door loopt.
  13, 14 en 15 geven goed de sfeer weer en de spitsers staan op de goeie plek en in de juiste houding nee denk toch dat het aan jou gelegen heeft en dat je zelf daarom zo in beweging was om de juiste compositie te krijgen, knap !
  De laatste valt een beetje tegen bedoel niet doordat er Arjan op staat of Paul de tandarts of mede blogger Gonnie of ik zelf nee wat me stoort is die lichtkring rechts onder dat kan niet Marcel :)

  Oke volgende jaar 2013 doe ik een andere jas aan maar ik had verwacht dat we weer met een kluitje in het riet gestuurd zouden worden vandaar de print !

  Al met al een geweldig edelherten ochtendje, super Marcel

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love these different lights, the results are all stunning. Black and white is different, I like this but when the sun comes out, Wow, it is really beautiful and your reference to Africa is true. Silhouettes in the morning sun are very, very nice, I love these pictures!
  Thanks for sharing and kind regards,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Marcel....
  diese Situation kennt wohl jeder der am frühen Morgen Bilder machen will.. verwackler und ausschuss hat man immer im genug..
  aber auch diese Fotos haben ihren eigenen Anreiz..ich selber stelle dann immer das RAW Format ein und löse dann mit Stativ über eine Funkfernbedienung aus..da habe ich dann die Möglichkeit und kann in der Software noch einiges retten..trotzdem hast du hier eine schöne Serie eingestellt.. das erste ist mein absoluter Favorit...danach folgen die mit dem goldenen Licht..
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kom net bij Gonnie en Michel vandaan, en ben verrast hier weer een heel andere uitvoering te zien.
  De bewogen zwart/wit beelden kunnen me niet echt bekoren, maar de eerste is een echte topper, wat een sfeer, en nr 5 met de vos mag er ook zijn.
  Van de kleurenbeelden ga ik voor de sfeer van 13-14-15, erg mooi!

  Na het zien van jullie Weerterbos-series ben ik er van overtuigd dat dit mooier is dan de Wildbaan :-)

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marcel,

  Ik sluit me bij Loes aan; haar keuzes komen toevallig vrijwel geheel overeen met die van mij. De eerste heeft een aparte sfeer. Wat de vos betreft ga ik voor de tweede foto van hert met vos. 13, 14, 15 vind ook ik erg mooi; lekkere sfeer en kleur. Leuk om dit met een paar medefotografen te doen lijkt mij.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie sfeerbeelden, wat is dit een verschil met de wildbaan, wat een mooie plek.
  De eerste zwartwit foto vind ik mooi, en dan de serie met het gouden ochtendlicht, die zijn stuk voor stuk top. De bewogen/ onscherpe zwartwit foto's vind ik toch wat minder.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marcel,
  Verrassend blog met de zwart-wit beelden erbij. De eerste is fantastisch, die kan je in maart(?) meenemen naar de zwart-wit avond van VNFE. Krachtig beeld zo, beetje mysterieus.Hert met vos (6), hert in water (8) vind ik ook erg mooi. Ook je sfeerbeelden zijn goed geworden. Het was gezellige en naar nu blijkt ook een geslaagde ochtend. Voor herhaling vatbaar (op een andere lokatie)
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fantastic pictures Marcel! The b/w in the beginning and the golden in the middle are my favourites !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, was für beeindruckende Fotos wieder, lieber Marcel, fantastisch!

  Liebe Grüße,
  Waldameise

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Marcel, dit zijn hele mooie sfeerplaatjes. Het diffuse licht en de "onschertpe" geeft het een feërieke sfeer. De warme kleur bij de zonsopgang vind ik ook heel bijzonder. Ik ga dat zelf ook eens proberen.
  Groeten, Henk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Marcel, dit zijn hele mooie sfeerplaatjes. Het diffuse licht en de "onschertpe" geeft het een feërieke sfeer. De warme kleur bij de zonsopgang vind ik ook heel bijzonder. Ik ga dat zelf ook eens proberen.
  Groeten, Henk.

  BeantwoordenVerwijderen